Thursday, May 24, 2012

ZOUK - ' ONE WORLD '

Mark Knight - Bullets EP Vol.2 OUT 19.03.2012

Hairan, Muskil, Pelik dan lagiii....

hahaaa...
mcm kelakar pula aq nie...
seorg lelaki yg dlu nya xpernah kenal erti cinta...sekarang memikirkan persoalan cinta pulak...hahaa...bila difikir2 balik mcm x percaya jer...huhuuu...
ape yg Hairan, Muskil, Pelik bagi aq....
aq sendiri pun x tahu, xfaham, kenapa perempuan mesty nak bergaduh...disini bukan aq nk banggakan orang bergaduh pasal aq...tetapi...aq hairan, pelik, dan juga muskil... kenapa orang bergaduh pasal aq???
kenapa???adekah aq selalu bermain didalam cinta???
adekah aq diberikan kurang kepercayaan??? dan adakah muka aq nie muka seorang "Playboy" seperti yg disebutkan oleh perempuan lain??? jika muka aq playboy kenapa lelaki pun ade yg sukakan aq???
adekah muka aq ini muka gay boy??? bahkan ade pula lelaki yg mnyerupai perempuan (lelaki lembut) juga sukakan aq??? pelik, hairan, muskil......
ermm...
aq memg hairan...
dari dulu hingga sekarang...
aq mesty gagal dalam bercinta... mungkin  aq x pndai bercinta kot???
ape yg aku hairan dan muskil setiap kali aq bercinta mesti ade je masalahnyer... mesty aq dituduh ade perempuan lain... ade perempuan lain mnyukai aq...dan mesty aq tidak diletakkan kepercayaan sepenuhnya tetapi kemuskilan dan juga cemburu yg diletakkan terhadap aq...
tapi mengapa??? kenapa???
aq sudah cuba buat yang terbaik...tapi apekan daya...aq x mampu...
mungkin kerana aq bukan super hero dalam story nie....orang len xkan pernah rasa bagaimana yang aq rasakan...berada di situasi yang x pasti...
berada di tengah bulatan yang mengelilingi aq dan aq pun x pasti apekah yang berlaku. mungkin aq xpandai tunjukan rasa cinta dan sayang kepada seseorang..sebabkan itu lah orang meragui aku...???btul ke???
hairan,hairan,hairan...
tapi mngapa???
setiap kali bercinta...
pasti akan berlaku perkara yang sama...
iaitu cemburu...
dan mengatakan aq seorang play boy...
aq dituduh...berbagai lagi...
dan yg pasti...
mesti mereka akan berperang...
dlu memg aq lari dari masalah ini...
jika berlaku jer maslah mcm nie...
aq lari...aq hilangkan diri...
tetapi bila aq nk mencuba menempuh rintangan dgan sendiri...
aq cuba kukuhkan kapal perang yang dibina...
pasti akan diserang...
pasti berlaku perkara yang sama...
CEMBURU...
kenapa mesti ade perasaan sebegitu????
adekah aq terlalu baik dan rapat dengan orang???
mungkin...
mungkin d sebabkan aq cuba hiburkan semua org...
kemuskilan disitu....???

Pelik, Hairan, Muskil...???

Persoalanyer aku yg bermain cinta atau aku yg dimainkan oleh cinta???cinta..
sesuatu yg membuatkan seseorg menjadi buta disebabkan cinta...
aq pn x faham kenapa itu cinta...dan mengapa...hahaaaa...
bagi aku cinta itu bergantung kepada kepercayaan dan juga kasih sayang seseorg terhadap kita, cinta itu x dapat dibuktikan oleh ape pun...
xbermakna..
kau x menagis...
kau x mencintai seseorg...
xbermakna kau x cemburu...
kau x mencintai seseorg...
bagi aku...
jika kita percaya pada seseorang itu..itu lah nmanya cinta...sbb sbb kita boleh meletakkan satu perasaan kepercayaan terhadap seseorang dan itu akan membuatkan rasa sayang itu lebih kuat...sebab kepercayaan itu dalah element yang memainkan peranan terpenting didalah bercinta...
bagi aku...
jika cinta kita kuat...
kukuh bagaikan sebuah kapal perang...
biar ditembak...
biar dibom...
biar dipukul ombak sekalipun...
ia xkan roboh jua...
tetap masih mahu berjuang....
kepercayaan ini bergantung kepada kedua2 pihak...
jika kedua2 nya saling mempercayai...
insyalah kornag xkan berpisah....
lagi pun orang cakap..
kalau dah jodoh x kemana kan...:D

Mari belajar MOde cameras (sekadar berkongsi ilmu)..:D

Mari kita berkenalan dgn kamera kita sendiri...org cakap xknal maka x cinta kan...
so inilah masanya untuk kita mengenali dan mencintai kamera kita. Ok, untuk pengetahuan semua MODE yang ada didalam kamera korang sebenarnya sangat memaikan peranan yang penting didalam mendapatkan gambar yang cantik dan juga terbaik. yer laa.. memang sesetengah orang tidak memperdulikan tentang semua ini, sekadar dapat mengambil gambar cukup laaa...
tetapi apekan rugi jika kamera yang mempunyai banyak fungsi dan juga kebaikan kita hanya mengunakan satu kelebihan sahaja..memg benar juga ramai org berpendapat lebih besar lens (megapixle)kamera korang lebih bagus gambarnya, bagi saya kenyataan itu adalah salah sama sekali...ini kerana, jika korang abiskan duet2 beribu2 sekalipun, xguna jugak jika hasil gambar yg korang dapat hanya seperti mengunakan kamera yg biasa sahaja btul x???kan rugi di situ...bagi saya untuk mendapatkan gambar yang cantik dan juga menarik smuanya bergantuk kepada skill yang kita miliki...sebab itu lah gambar yg diambil dan dihasilkan xkan sama bagi setiap photographers....ini kerana ia bergantung kepada skill dan kreativiti masing2...ok xperlulah sya bercerita panjang lebar mengenai pengenalan ini,so berbalik kepada motif utama kita tadi, MODE kamera sebenarnya terdapat bnyak fungsi,so that korang boleh buat effect yang korang nak kan dan hasil yang korang mahukan, dan mengikut kreativiti korang. tak bermakna kamera anda punya jumlah PIXEL yang besar tu menjanjikan gamba yang memuaskan.btul x???
Ianya lebih kepada bagaimana korang mengguna mode yang betul pada masa yang betul. Jadi bagaimana nak setting mode yang ada pada camera anda? Biarpun ianya hanya camera kompak biasa mahupun DSLR.
saya akan terangkan secara mudah apa dan bagaimana mode-mode ini mempengaruhi gambar yang akan anda hasilkan. 

1 – portrait-mode – Mode Portrait atau Potret : Seperti namanya, ianya berguna untuk anda mengambil gambar portrait di “siang” di mana sumber pengcahayaan lebih kuat. Siang kan… mesti la ade matahari atau, Indoor portrait di kawasan yang terang. Ianya juga akan turut mempengaruhi sistsem Auto Focus anda. Memandangkan kini, kebanyakan kamera kompak mempunyai teknologi Face Detection .

2- landscape-mode – Mode Landscape atau Pemandangan : As the name implies,fuyooo ! Ianya sangat berguna  ketika anda mengambil gambar2 pemandangan yang indah ciptaan tuhan… Kenapa pakai mode ni? pakai mode lain pun keluar gamba? Begini, dalam lens anda tu, ada satu mechanism bernama Aperture. Bila mode landscape digunakan, aperture tersebut akan mengecil untuk membolehkan gambar yang dihasilkan mempunyai kawasan yang berada dalam focus seluas mungkin atau lebih dikenali sebagai Depth of Field . Apabila aperture yang digunakan kecil, Ianya akan turut mempengaruhi sharpness gambar tersebut.

3- night-portrait-mode – Night Portrait Mode – Mode ini pula bersesuaian untuk digunakan jika korang nak ambil gamba kawan2 korang waktu malam…  Mode ni, akan membuatkan kamera korang akan mengira Exposure yang balance untuk meng-expose-kan subjek korang iaitu kawan2 korang beserta background korang sekali. Ianya bukanlah membuatkan background korang terang sebagaimana subjek korang, tetapi, ianya membuatkan background korang tak la gelap gelita… Ianya juga akan menyebabkan kamera anda menggunakan tahap sensitiviti ISO yang tinggi bergantung pada kamera masing2…  Walaubagai manapun, saya menasihatkan korang supaya menggunakan tripod sekiranya anda perlu menggunakan mode ini.

4- night-mode – Night Mode – Night mode ini bersesuaian jika korang nak ambil gambar ketika malam… Ataupun sumber cahaya yang malap… Ianya juga akan menyebabkan kamera korang menggunakan tahap sensitiviti ISO yang tinggi bergantung pada kamera masing2…

5- macro-mode – Macro Mode – Mode macro ini akan membenarkan camera  korang mencapai jarak fokus yang lebih dekat. Dimana, camera korang akan mampu untuk fokus pada objek2 yang berdekatan dengan lensa. Ianya secara tak langsung membuatkan subjek  korang kelihatan lebih besar dan dekat.

6- sport-mode – Sport Mode – Mode ini sangat berguna jika korang di dalam situasi dimana korang perlu meng-freeze-kan subjek korang. Contohnya, ketika anak2 korang sedang berlari-lari di taman, pasti korang nak ambil gambar diorg untuk kenangan masa depan kan…? kalau pakai mode portrait, nescaya akan kabur lah gamba tersebut… *kenapa & mengapa? akan diterangkan later dalam entry yang lain…
Gunakan mode ini untuk mengambil gambar sukan ataupun candid… Kerana kamera korang akan menggunakan kelajuan shutter yang lebih laju untuk meng-freeze-kan subjek  korang… Tak percaya? ambil kamera korang dan tangkap gambar kipas korang yang sedang berpusing.

Selamat mencuba…:D

Wednesday, May 23, 2012

Monday, May 21, 2012

Just click...

Click by khalillutfi...




Click by khalillutfi...
koleksi lama kembali..:D

Tuesday, May 15, 2012

2012 Lamborghini Aventador process production [HD].flv

Jamal Abdillah - Takdir Penentu Segala (Sejati)

KFC...:D

Snap by Khalil Lutfi.
Guna iphone pn boley nk dptkn pic mcm nie..:D


Hasil Research Selama 2 Bulan Membuat Kajian...

Inilah hasil daripada kajian yg dibuat selama 2 bulan lebih..
Kajian Semula Rancangan Tempatan Daerah Sabak Bernam.
Tapak kajian : Seluruh Daerah Sabak Bernam.
kajian yang dibuat ini adalah dibawah Pentadbiran Majlis Daerah Sabak Bernam dan juga UiTM Shah Alam..
serta melibatkan beberapa jabatan teknikal yg lain antaranya adalah IWK(indah water konsortium),Syabas,JKR,TNB,Jabatan Pertania,Mardi, dan beberapa jabatan teknikal yg lain...
Laporan Teknikal ini dihasilkan sebanyak 2 JILID...dan gambar yg disertakan ini adalah jilid yg pertama...
jilid yg kedua blom sempat nk ambik gmbar msa present haritu...
kajian ini dibuat bagi menganalisis keperluan semasa dari pelbagai sektor dan juga perancangan serta cadangan yg bersesuaian dengan pembangunan di Daerah Sabak Bernam ini daripada tahun 2012 sehingga ke tahun 2030..:D

Monday, May 14, 2012

Ungu ~ i will always love you(HD Video Clip)Aregaditya pradita.flv

UNGU - Selamanya (Original Clip)

dealova - ONCE

Ungu - Demi Waktu

Samsons - Percuma

Marina Island, Lumut...

Snap by Khalil Lutfi

Samsons, HENING

Baju Melayu Modern

Fotoshoot Baju Melayu Modern...
Thanks to along, lisa,syeha,and the others friends yg terlibat dlm fotoshoot ini..:D


Pulau Tioman.."Jetty Kpg. Tekek"....snap by Khalil Lutfi.